Erdoğan: Kaset üzerinden siyasetin şekillenmesine 28 Şubat'ta da karşı çıktık...
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kasetler üzerinden bir kez daha Türkiye'de siyasetin şekillendirilmek istendiğini belirterek, ''Çeteler, bir kez daha Türkiye'de demokrasiye musallat olmak istiyor. Hukuk dışı örgütler, kirli senaryolarla bir kez daha Türkiye'ye rota çizmek istiyor'' dedi.
Uğur USLUBAŞ - Bülent CİVANOĞLU / YALOVA (AHT)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 38 tesis açılışı yaparak ve düzenlediği Balıkesir mitinginin ardından 'OBA' helikopteri ile saat 18.35'te Yalova'ya geldi. Başbakan Erdoğan, buradan partisine ait otobüsle mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Yaklaşık 6 bin 500 kişinin katıldığı miting alanında alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Başbakan gelmeden önce meydana gelenler tek tek ve üzerleri aranarak alana alınırken, bomba uzmanı köpekler de konuşmanın yapılacağı platformu didik didik aradı.
Başbakan burada yaptığı konuşmada, çetelerin bir kez daha Türkiye'ye musallat olmak istediğini belirtti. Erdoğan, kasetler üzerinden Türkiye'nin bir kez daha siyasetin şekillendirilmek istendiğini iddia etti. Erdoğan, "Çeteler bir kez daha demokrasiye musallat olmak istiyor. Hukuk dışı örgütler kirli senaryolarla bir kez daha Türkiye'ye rota çizmek istiyorlar" dedi. Daha önce kasetler yoluyla siyasetin dizayn edilmesine karşı çıktıklarını belirterek, "Yalova'da bir kez daha ve son kez ifade ediyorum. Altını kalın çizgilerle ifade ediyorum. Biz siyasetin kasetler yoluyla dizayn edilmesine, tasarlanmasına, şekillenmesine de aynı şekilde karşı çıktık, çıkıyoruz. 28 Şubat döneminde bunu yaptılar. Kasetler yoluyla siyasete yön vermek istediler. Sonraki dönemlerde aynı şekilde gizli çekimler, gizli kayıtlar, yasadışı dinlemeler yoluyla siyaseti şekillendirmek istediler. CHP'nin eski genel başkanına ait görüntüler yayınlandığında biz anayasa ile ilgili paketi tartışıyorduk, son andaydık, parlamentodaydık. Orada bu haber bana geldiğinde bunu büyük bir üzüntü ile karşıladım. Ulaştırma Bakanı'mı yanıma çağırdım. Bu yayınların durdurulması için süratle devreye girmesini istedim. Bu görüntüleri siyasi bir malzeme olarak kullanamayacağımızı ifade ettim. Bu görüntüler ne kadar çirkinse bunları malzeme yapmanın da bu kadar çirkin olduğunu söyledim. Ama bu mesele hiç büyümeyebilirdi, gündemden çıkabilirdi. Ama ne oldu biliyor musunuz? Bu görüntülerden hemen birkaç gün sonra belli medya grupları bu görüntüleri çarşaf çarşaf ön sayfalarına taşıdılar. Günlerce bu görüntüleri yazdılar, çizdiler, konuştular" şeklinde konuştu.
SENİN BEKÇİN MİYİM?
Bu olayların ardından "AK Parti bunu çöz" dendiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Ya senin ben bekçin miyim? Yargı devrede, gereken yapılmış. Yürütme olarak eğer buna müdahale edilmemiş olsaydı zaten rezaletinin bini beş para olacaktı. Rezalet alıp başını gidecekti. Buna müdahale ettik diye mi yanlış yaptık. Sistematik bir şekilde kasetleri gündemde tuttular. Bu şekilde CHP üzerinde alenen bir operasyon gerçekleştirdiler. Şu andaki mamul genel başkan, mağdur genel başkanı ziyarete gitmedi mi? Gitti. Ne dedi? Çıktı, aday değilim dedi. Ama ertesi gün adayım dedi. Her zamanki gibi, 'u' dönüşü" diye konuştu.
"AK PARTİ'YE İFTİRA ATIYORLAR"
Başbakan Erdoğan, aynı şekilde MHP'lilere ait görüntüleri de üzüntüyle karşıladıklarını, çirkin bulduklarını ifade ederek, "Ama ne yapıyorlar biliyor musunuz? CHP de MHP de bu kasetler üzerinden AK Parti'ye iftira, çamur atıyorlar. Partileri içindeki kirli ilişkilere bakmıyor, onları görmezden geliyor. AK Parti'ye iftira atarak bu işten sıyrılmaya çalışıyor" dedi.
Başbakan Erdoğan, ''Dün daha da ilginç bir şey oldu. BDP'yle ilişkili bağımsız bir milletvekili adayı çıktı, kasetlerden dolayı MHP'yi savundu. Bitmedi. Yine dün PKK'nın yayın organı bir ajans MHP'yi savunan AK Parti'yi suçlayan bir yorumu servis etti. Bir oyun oynanıyor. Kasetler üzerinden bir kez daha Türkiye'de siyaset şekillendirilmek isteniyor. Çeteler bir kez daha demokrasiye musallat olmak istiyor. Hukuk dışı örgütler kirli senaryolarla bir kez daha Türkiye'ye rota çizmek istiyorlar. CHP'si, MHP'si ve onlarla birlikte BDP, terör örgütü hep bir ağızdan koro halinde AK Parti'yi hedef haline getirmek istiyorlar. İşte Kastamonu'da olanı gördünüz, Silopi'de olanı gördünüz. Bunların hepsinin tek sebebi var; AK Parti. Bütün teşkilatımızın seçim merkezleri terör örgütü tarafından molotof kokteylleri ile taciz ediliyor. Yapılan bu" dedi.
Kendilerinin halka hizmet yoluna girdiklerini de ifade eden Erdoğan, "Niçin, yıldırma politikası. Şunu herkesin bilmesi lazım. Biz halka hizmet yoluna girmişiz, ama kefenimizle girmişiz. Ve bu yolda böyle yürüyeceğiz. Yola çıkarken böyle çıktık. Biz hayatımızı siyasette geçirdik. Ta 18 yaşından itibaren bu yolda. Yeni girmedik işe, paraşütle gelmedik" dedi. Başbakan ardından Raif Dinçkök Kültür Merkezi ile birlikte 21 tesisin toplu açılışını yaparak, yine helikopterle İstanbul'a hareket etti.