Süheyl Batum ve Deniz Ülke Arıboğan'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında "üniversite inşaatının mührünü sökmek"ten dava açıldı.
Beşiktaş'ta bulunan Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki inşaatın mührünün sökülmesi mahkemelik oldu.
ÜNİVERSİTE İNŞAATININ MÜHRÜNÜ SÖKTÜ
Vatan gazetesinin haberine göre; üniversite arazisi içerisinde kalan arsada Beşiktaş Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğü görevlilerince 30 Mart 2006 tarihinde yapılan incelemede, binanın örtüsünün ruhsatsız olarak sökülüp demir konstrüksiyonla yenileme çalışmaları yapıldığı tespit edildi ve inşaat durdurulup mühürlendi.
6 Ekim 2006 tarihinde yapılan bir diğer incelemede ise mührün bozulduğu ve binanın arka bahçe kısmında bulunan hangarın yıkılıp yerine çelik konstrüksiyon ilave yapıldığı ve ön bahçe kısmında tek katlı kafeterya yapıldığı tespit edildi. İnşaat durdularak tekrar mühürlendi.
4 Ağustos 2008 tarihindeki incelemede mührün yine bozulduğu ve deniz tarafında bulunan çadırın büyütülüp çelik putrellerle yenilendiğini tespit edildi ve yine mühürlendi.
Ancak 2 Eylül 2008 'de yapılan rutin incelemede mührün tekrar bozulduğu, tek katlı çelik putrellerle kapatılmış alanın yerine eskisinin devamı niteliğinde iki kat yüksekliğinde çelik putrellerden ruhsatsız inşaat yapıldığı tespit edildi.
Bu inşaatı da mühürleyen görevliler son olarak 5 Ekim 2010 tarihinde yaptıkları incelemelerde mührün bozularak üç kat çelik putrellerle yapılan ruhsatsız inşaatın üzerine tek kat ilave yapılıp iskan edildiğini tespit etti. Ruhsatsız inşaatın önüne geçemeyen yetkililer savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İddianamede ruhsatsız inşaat yaptırmak suretiyle imar kirliliğine neden olmak ve mühür bozma suçlarının sorumlusunun Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve üniversite tüzel kişiliğini temsil eden Mütevelli Heyeti Üyeleri Kenan Torlak, Eser Alptekin, Azmi Ofluoğlu, Şükrü Karataş, Şener Macun, Yılmaz Esmer, Çoşkun İnce, Deniz Ülke Arıboğan olduğu belirtildi.
Savcı şüpheliler Enver Yücel, Kenan Torlak, Eser Alptekin, Azmi Ofluoğlu, Şükrü Karataş hakkında "imar kirliliğine neden olmak " suçundan 5'er kez olmak üzer ve "mühür bozma" suçundan da 4'er kez olmak üzere toplamda 7 yıldan 37 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
Diğer şüpheliler Yılmaz Esmer ve Coşkun İnce için 1,5 yıldan 8 yıla kadar; Şener Macun için 5,5 yıldan 29 yıla kadar; Deniz Ülke Arıboğan ve Süheyl Batum için ise 3 yıldan 16 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi 'nde görülecek.