İstanbul, araştırmada hava kirliliği açısından en iyi 3. kent olurken, gökdelen inşaatları kategorisinde de 4. oldu. İstanbul'un en olumsuz özellikleri ise üniversitelerin araştırma performansının düşüklüğü, yaşam kalitesi ve enflasyon olarak sıralandı.
Raporda ABD merkezli Brookings Enstitüsü'nün nüfus ve ekonomik büyüme açısından İstanbul'u dünyanın en dinamik kenti seçtiği hatırlatılırken, "Kentin ekonomisi 2009'un sonundan bu yana baş döndürücü hızla büyüdü. Ancak ihracata bağımlı olması küresel ekonominin yavaşladığı dönemlerde kırılganlık oluşturuyor" denildi. PWC'nin listesinde İstanbul'un hemen önünde, 22. sırada Şili'nin başkenti Santiago geldi.
New York şampiyon
ABD'den ilk ona üç metropolün girdiği listenin zirvesinde ise New York şehri yer aldı. Kültürel canlılık, üniversitelerin araştırma faaliyetleri, çalışma esnekliği, havayolu taşımacılığı, spor ve hobiler alanında birinciliği kimseye kaptırmayan New York, girişimci ortam ve uluslararası turist kategorilerinde de ikinci oldu.
New York'un en olumsuz özelliği ise kent içi ulaşımın süresi oldu. Listede Toronto ikinci, San Francisco üçüncü sırada yer aldı. New York için Ortaklık Başkan Yardımcısı Merrill Pond, kendilerinin taraf olduğu bir araştırmada New York'un ilk sırada yer almasının sıkıntı yaratıp yaratmadığına ilişkin soruya, "Rapor objektif kriterlere göre hazırlanıyor" dedi.
PWC'nin en iyi metropoller sıralaması
* New York
* Toronto
* San Francisco
* Stockholm
* Sydney
* Londra
* Chicago
* Paris
* Singapur
* Hong Kong
* Houston
* Los Angeles
* Berlin
* Tokyo
* Madrid
* Seul
* Pekin
* Abu Dabi
* Şanghay
* Mexico City
* Moskova
* Santiago
* İstanbul
* Sao Paolo
* Johannesburg
* Mumbai