Zerre kadar onurun varsa o bakanları açıklarsın
Seçim çalışmalarını dün Konya ve Karaman’da sürdüren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şehitlik ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Telgrafçı Hamdi Bey’inmezarı ileMevlana Türbesi’ni de ziyaret etti ve “Fatihamızı okuduk, duamızı ettik, umarım güne güzel başlamış oluruz” dedi.
Ahmet KIVANÇ/KONYA
Kılıçdaroğlu “bakanmail”i iddialarına ilişkin sorular üzerine Başbakan’ın “Sende zerre kadar onur varsa o bakanı açıklarsın” sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu: Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
MÜTEDEYYİNLERE: Bütün mütedeyyin yurttaşlarımıza sesleniyorum; yolsuzluk yapmayacağım, yapandan hesap soracağım. Kul hakkı yemeyeceğim, yiyenden hesap soracağım. Siyasette zenginleşmeyeceğim, her kuruşun hesabını vereceğim.
USTALIKLARI SAHTE: Güzel bir pankart var, ‘Kötü usta kurban olsun çırağa’. Bunların ustalıkla ilgisi yok. Usta olan başbakanın ülkesinde 2.5 aylık çocuk açlıktan ölürmü? Çocuklarına kahvaltı veremediği için intihar eden anne olurmu? Öyle ustalarla bizimişimiz yok. Türkiye rüşvette, yolsuzlukta Avrupa birincisi; böyle usta da çırak da istemiyoruz. Konya’da sulama için 120 milyon doları çok gören hükümet İran’a, kullanılmayan doğalgaz için 2milyar 600 milyon dolar ödedi. Bu ne işidir? Sahte usta işi; bunların ustalıkları sahte.
KABAHAT BİZDE: Eskiden CHP hep eleştiriyor, üretmiyor diyorlardı. Doğruya doğru. Ama şimdi her derdin çözümü CHP’de. Konya’da az oyumuz var, kabahat Konya’da değil biz de gelmedik Konya’ya ‘derdiniz ne’ demedik, emekli kahvesinde oturmadık, eleştirdik?
KARANLIK NOKTALAR: Sayın Erdoğan hakkımda ‘SSK’da şu olmuş bu olmuş..’ diyor. Çağırdım, istediğin TV kanalında senin istediğin gazetecilerle gel karşımamilletin önünde hesaplaşalım. Çıkabilirmi? Bir adamtelevizyona çıkmaktan korkuyorsa, arkasında karanlık noktalar vardır.
SAVCI ARAŞTIRSIN: (Bakan Yazıcı’nın açıklamalarına ilişkin) “Bizimbeklediğimiz şu; kimgönderdi, ne zaman gönderdi, iletiyi alan ÖSYMBaşkanı sayın bakanı aradı mı? ‘Sayın bakan siz bize bir ileti göndermişsiniz, doğrumudur’ diye haber verdimi vermedimi? Bunları bilmiyoruz. Savcının telefon kayıtları üzerinden, iletinin kimtarafından gönderildiğini, o iletinin başka yerlere gidip gitmediğini araştırmasını istiyoruz.”
‘Ben çocuklarıma gemi mi aldım’
Dün akşam Kayseri’ye geçen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın SSK’ya yakınlarını aldığına yönelik iddialarıyla ilgili, “Bütün devletin arşivi kendi elinde, istediğini çıkarabilir. Hiçbir şeyden korkmuyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, “Ben hortumcu olmadığımı söylüyorum, o da çıksın ‘ben de hortumcu değilim’ desin. Ben çocuklarıma gemi mi aldım?” diye konuştu.
Mazotta ÖTV ve KDV kalkacak
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin tarım politikasını açıkladığı Konya’da, çiftçinin kullandığı mazotu 1.5 liraya indirmenin formülünü de anlattı. Kılıçdaroğlu, mazottan özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi almayacaklarını çiftçiye maliyetten satacaklarını söyledi. CHP iktidarında tarım sektöründeki maliyetleri düşüreceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, tarımsal sulamada kullanılan elektriğe yönelik geçmiş borçları sıfırlayacaklarını, verimliliği yükseltecek yatırımlar yapacaklarını, tohum ve gen kaynaklarına sahip çıkacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu iktidarlarında fiyatları bir yıl öncesinden açıklayarak, destekleme ödemelerini zamanında yapacaklarını da bildirdi, Türk tarımını ve hayvancılığını ithalatçılıktan kurtaracaklarını belirterek, “CHP iktidarının kurulduğu gün et ithalatı duracak’’ dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılarak daha etkin hale getirileceğini belirten Kılıçdaroğlu, arazi edinme ve edindirme ofisi aracılığıyla topraksız köylülere toprak dağıtılacağını, 2-B arazilerini de tarım yapan orman köylüsüne vereceklerini anlattı.